Замена на течноста за ладење. Кога да се смени ?

2021-09-24T11:44:39+01:00септември 24th, 2021|Новости|

“АНТИФРИЗ" е течност која се употребува за ладење на моторите со внатрешно согорување. Сите системи за ладење на мотори кај новите возила се наполнети со оваа течност. Вообичаено за нашето поднебје, антифризот е подготвен да не замрзне на -36 до -40 степени целзиусови. Овој податок е многу важен да се знае за да се избегнат

Хотел за гуми

2021-09-24T11:57:32+01:00октомври 29th, 2020|Новости|

Автовозач-Фер нуди чување на вонсезонските пневматици во хотел за гуми.  Сезонските гуми претставуваат голема инвестиција и поради тоа треба одговорно да ги чуваме. За чување на гумите потребни се адекватни услови со цел да го одржат својот квалитет, рок на траење и подготвено да ја дочекаат следната сезона. Ако спаѓате во категоријата возачи кои гумите

Центрирање

2021-09-24T11:52:54+01:00октомври 29th, 2020|Новости|

Често пати се случува возачите да се жалат на тресење на возилото при одредена брзина, како и бучава или зуење од патот. Ова се показатели за можна нарушена геометрија на тркалата за што е потребно центрирање на трапот на возилото. Центрирањето на трап претставува усогласување на аглите на тркалата со цел тие да бидат нормални

Зошто да ги заменам летните гуми со зимски и обратно?

2021-09-24T11:51:27+01:00октомври 18th, 2020|Новости|

При преодот од летна во зимска сезона, кога надворешните температури паѓаат, време е за промена на пневматиците на вашето возило. Летните гуми на ниски температури стануваат тврди, со што комфорот може да ви стане најмал проблем во возењето. Покрај неудобноста во возењето, се зголемува и ризикот од пролизгување затоа што така крутите пневматици ја немаат способноста да

Go to Top