АвтоВозач Фер

About АвтоВозач Фер

Овој автор сеуште не внел податоци.
So far АвтоВозач Фер has created 7 blog entries.

Легализација на трактори, тракторски приколки, мотокултиватори…

2023-04-25T18:03:27+01:00април 25th, 2023|Новости|

Донесен Закон за дополнување на Законот за возила - Преку утврдување на сопственичкиот статус, односно во постапка на легализација, граѓаните да можат да станат сопственици на тракторите, тракторските приколки, мотокултиваторите, мобилните машини, моторциклите... 25/04/2023 Со новиот Закон за дополнување на Законот за возила се дава законска можност на граѓаните (физички и правни лица) во дополнителен

Гумите не се банани !

2022-04-01T09:24:02+01:00април 1st, 2022|Новости|

Возачите се во недоумица дали е потребно пред купувањето да се проверува датумот на производство, таканаречената ДОТ ознака. Но, ова не е прашање кое ги мачи само македонските возачи, туку е глобална дилема за која производителите на пневматици години наназад се обидуваат да дадат конкретен одговор и да им обезбедат на купувачите безгрижност при изборот на гуми. За

Дали сеуште возите на зимски гуми?

2022-03-22T11:58:02+01:00март 22nd, 2022|Новости|

Многу возачи се уште не ставиле летни гуми, а има и такви кои користат зимски гуми во текот на целата година. Кај нас од 15 Март, согласно регулативата, повеќе не е потребно да се користи зимска опрема во сообраќајот. Експертите и производителите на гуми советуваат употреба на летни гуми на температури над 15С°. На повисоки

Замена на течноста за ладење. Кога да се смени ?

2021-09-24T11:44:39+01:00септември 24th, 2021|Новости|

“АНТИФРИЗ" е течност која се употребува за ладење на моторите со внатрешно согорување. Сите системи за ладење на мотори кај новите возила се наполнети со оваа течност. Вообичаено за нашето поднебје, антифризот е подготвен да не замрзне на -36 до -40 степени целзиусови. Овој податок е многу важен да се знае за да се избегнат

Хотел за гуми

2021-09-24T11:57:32+01:00октомври 29th, 2020|Новости|

Автовозач-Фер нуди чување на вонсезонските пневматици во хотел за гуми.  Сезонските гуми претставуваат голема инвестиција и поради тоа треба одговорно да ги чуваме. За чување на гумите потребни се адекватни услови со цел да го одржат својот квалитет, рок на траење и подготвено да ја дочекаат следната сезона. Ако спаѓате во категоријата возачи кои гумите

Центрирање

2021-09-24T11:52:54+01:00октомври 29th, 2020|Новости|

Често пати се случува возачите да се жалат на тресење на возилото при одредена брзина, како и бучава или зуење од патот. Ова се показатели за можна нарушена геометрија на тркалата за што е потребно центрирање на трапот на возилото. Центрирањето на трап претставува усогласување на аглите на тркалата со цел тие да бидат нормални

Зошто да ги заменам летните гуми со зимски и обратно?

2021-09-24T11:51:27+01:00октомври 18th, 2020|Новости|

При преодот од летна во зимска сезона, кога надворешните температури паѓаат, време е за промена на пневматиците на вашето возило. Летните гуми на ниски температури стануваат тврди, со што комфорот може да ви стане најмал проблем во возењето. Покрај неудобноста во возењето, се зголемува и ризикот од пролизгување затоа што така крутите пневматици ја немаат способноста да

Име

Go to Top