Loading...
Новости2020-11-11T19:58:10+01:00

Легализација на трактори, тракторски приколки, мотокултиватори…

Донесен Закон за дополнување на Законот за возила - Преку утврдување на сопственичкиот статус, односно во постапка на легализација, граѓаните да можат да станат сопственици на тракторите, тракторските приколки, мотокултиваторите, мобилните машини, моторциклите... 25/04/2023 Со новиот Закон за дополнување на

Гумите не се банани !

Возачите се во недоумица дали е потребно пред купувањето да се проверува датумот на производство, таканаречената ДОТ ознака. Но, ова не е прашање кое ги мачи само македонските возачи, туку е глобална дилема за која производителите на пневматици години наназад се обидуваат да

Дали сеуште возите на зимски гуми?

Многу возачи се уште не ставиле летни гуми, а има и такви кои користат зимски гуми во текот на целата година. Кај нас од 15 Март, согласно регулативата, повеќе не е потребно да се користи зимска опрема во сообраќајот. Експертите

Замена на течноста за ладење. Кога да се смени ?

“АНТИФРИЗ" е течност која се употребува за ладење на моторите со внатрешно согорување. Сите системи за ладење на мотори кај новите возила се наполнети со оваа течност. Вообичаено за нашето поднебје, антифризот е подготвен да не замрзне на -36 до

Хотел за гуми

Автовозач-Фер нуди чување на вонсезонските пневматици во хотел за гуми.  Сезонските гуми претставуваат голема инвестиција и поради тоа треба одговорно да ги чуваме. За чување на гумите потребни се адекватни услови со цел да го одржат својот квалитет, рок на

Центрирање

Често пати се случува возачите да се жалат на тресење на возилото при одредена брзина, како и бучава или зуење од патот. Ова се показатели за можна нарушена геометрија на тркалата за што е потребно центрирање на трапот на возилото.

Грижете се за вашето возило

ЗАКАЖИ ТЕРМИН

Име

Go to Top