VT CarRepair - шаблон joomla Окна
VTEM skitter
Возилото се одјавува во местото каде што е регистрирано

1. Го одјавува сопственикот на возилото, лично во службите на МВР

2. Потребни документи за одјава на возило се:

-  Барање за одјава кое се издава на шалтерите во Автовозач-ФЕР
-  Сообраќајна дозвола од возилото
-  Лично присуство на лицето кое го одјавува возилото пред службите на МВР
-  Регистарските таблички пред службите на МВР
-  Доколку се работи за правно лице кое одјавува возило, тогаш е потребно полномошно на лицето кое ќе ги одјавува регистарските таблички во име на правното лице.


Новиот сопственик го пријавува возилото во местото на живеење, додека потребните документи се следните:

-  Одјавена сообраќајна дозвола на која има заверка дека возилото е одјавено
-  Лично присуство на сопственикот
-  Барање за пријава